Jump to content

Brian Dorricott 1

Members
  • Posts

    231
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Brian Dorricott 1's Achievements

11

Reputation

  1. Thanks Denis it's a start but I need a bit more detail and there appear to be a few slight changes i.e the canopy is a different shape . If no pictures I'll just have to guess it when I get the cowl and wing back on and dry fit parts until its right .
  2. Sorry just thought on does the motor have and right thrust or down ? I've no idea on that .
  3. You know how it is somethings niggling you at the field in my case the flaps on my Phase 5e would not come down the same on both sides so after faffing for 1/2 hour or so to hell with it flaps up don't bother with them sort em out later . Nice chuck from a friend and immediately something is seriously wrong , brain chips in and says elevators reversed but fingers are not responding to inputs - nice muddy earth is waiting . Folding prop motor and cowl all well buried in ground no spade so left there . On inspection everything gone to 2 inches behind where motor mount would be , various cracks in sheeting but nothing thin cyano couldnt fix . I have ordered a new cowl to get the shape at the nose but am needing some detailed pictures of the inside of battery compartment with wing on and off so I can get it right . Some bits are missing like the wing bolt section and I'm not sure what shape it is , also around the motor mount . Any pictures of the inside will do , I could order a new fuselage but no one has one in stock and the model came from a much missed flying chum so don't want to bin it . In my defence before anyone says did you not check directions before flight yes I did but was fooled by the all moving elevator and didn't notice the Radio had reversed the elevator , very odd trying to put opposite elevator in . Thanks in anticipation .
  4. Earlybird just goes to show with the Internet lots of information most of it out of date !
  5. Finally got to bottom of the problem . I thought because Frsky website said 1.1.1 was the latest version i believed it ( like a lemon) so off to Github and 1.1.4 is much later version which gives me the " SELF CHECK" mode in SxR . Now it reliably goes into blue light mode and allows calibration - eureka . I could not for the life of me get the switch method to work no matter how fast or slow you toggled , think its been removed from the TX. It will do me i now feel safe ( pun intended ) cheers for suggestions everyone and people who messaged me direct much appreciated .
  6. No 1-16 channels I know it won't work unless the extra channels are enabled . Also checked the throttle is at -100% and the latest firmware is on the TX and the RX and transmit module is also up to date also the switch centre crossover set 0mS . Done these loads of times with S6R and RM TX16S and never had a problem except with this pesky little blighter and the X10 Express . Tomorrow might put an S6R on the X10 Express and see what happens for an exercise .
  7. Update for anyone following apparently there is a self test button in the menus somewhere but for the life of me I can't find it . A lot of reports that people can't get the SR6 receivers to start the self test . Maybe I need an updated SR6 lua script or whatever its called in Ethos .
  8. Funny thing Graeme I put in a S6R after the SR6 ( damn confusing names) problem and that went straight in after toggling the switch so not the TX settings then . As an aside Accst D16 stabalised - S6R Access stablised -SR6 Frsky why such similar model numbers - very confusing !
  9. No Denis it doesn't after pressing the F/S , no blue light tried that.
  10. I have a Access SR6 receiver and I cannot get it into the mode where the blue light flashes and you can calibrate the sticks etc . I have set the switch middle position delay to 0ms as that's a known problem and made sure nothing is reversed on the switches but no joy , I've gone from toggling at a slow rate to toggling like a fiddlers elbow but nothing gets the blue light on . I've even tried pushing the bind button while on even that does not do it . I only have one Access TX so can't eliminate that but it's an upto date X10 Express and the receiver is the latest firmware as well . The receiver actually works OK as a stabilised receiver but I don't like missing out a step that's in the procedure . So if anyone has an idea what I've missed please speak up as I have had to fit an old S6R to keep flying ,bit of a backward step really .
  11. Even simpler charged no elastic band , discharged elastic band .
  12. As discussed above I find EdgeTX perfect spot on for the TX16S .
  13. I got the dongle working by running the setup program on the disk and selecting Phoenix . Could not get the Realflight to load off the disk as my antivirus really didn't like it .
  14. GrumpyGnome was that the version off the supplied disk ? I have the downloaded version which I tried the dongle with and no luck , the disk itself is faulty .
  15. Hi all, Now that Phoenix the simulator is no more and all the files are available for download free of charge does anyone know if the 22 in 1 Chinese dongle actually works with Phoenix ? I bought one when I lost my genuine dongle and it didn't work and I could not read the supplied CD ( faulty) at all. My dongle turned up ( under my nose all the time) so didn't try it again . Has anyone on here actually got it to work ? As usual thanks for replies .
×
×
  • Create New...